Brahma

Onder liefhebbers is de grote, zware Brahma erg geliefd, maar je moet wel over de nodige ruimte kunnen beschikken on deze krachtpatsers te huisvesten.
Brahma's beschikken over een stoere kop, flinke voetbevedering en een fors imponerend lijf.
Ondanks hun strenge uiterlijk zijn het heel gemoedelijk dieren die beslist niet agressief zijn.
Nadat Brahma's vanuit de Indische provincie Brahmapoorta geƫxporteerd waren naar onder andere Europa en Amerika zijn ze aldaar sterk verbeterd in uiterlijk.
Met name ook de voetbevedering is er sindsdien beduidend mooier en voller op geworden.

Brahma's leggen ondanks hun afmeting een niet meer dan een gemiddeld formaat ei.
Hoewel ze vanwege hun omvang wel wat ruimte nodig hebben kunt U ze eenvoudig achter wat laag gaas houden want vliegen doen ze niet.
Hun enorme gewicht laat dat niet toe. De Meerzomige Patrijskleur is de bekenste, maar de Columbia doet het ook zeer goed.

Kiest U voor de Brahma, dan kiest U voor een prachtig en een eeuwenoud oorspronkelijk Indisch hoenderras waar U beslist veel plezier van zult beleven.
De kleurslagen van de Brahma zijn columbia,columbia blauwgetekend, buff columbia, meerzomig patrijs, meerzomig zilverpatrijs, berken en meerzomig blauwpatrijs.
Als nut ras behoord de Brahma onder de legrassen, vleesrassen en de sierrassen.
De kam die de Brahma draagt is drierijig. En de hen legt ongeveer 150 eieren per jaar het gewicht van het ei is circa 53 gram en de kleur van het ei is geel/bruin.
Het gewicht van de haan is circa 5000 gram en van de haan circa 4000 gram.

Ik heb de Brahma in de kleur; meerzomig zilverpatrijs.

Meer info: www.brahmaclub.nl